Lista programa

KLUBOSLAVIJA NA LETU U MUZEYU – Otvaranje sezone matine žurki u Parku skulptura

Muzej Jugoslavije i DJ Marko Milošević aka MKDSL vas pozivaju na Kluboslavija matine žurku u četvrtak, 29. juna od 17 časova, u muzejskom Parku skulptura. Ulaz je slobodan!

Šta se desi kada se spoji klabing i Jugoslavija? Kluboslavija projekat Marka Miloševića, poznatog i kao MKDSL (Mama Kaže Da Sam Lep), koji se bavi klupskom revitalizacijom pesama iz jugoslovenskog perioda. Vreme i žanr nisu važni, tako da se u setovima nalaze pop, fank, nju vejv, disko, elektro, rok i šlager biseri, a provuku se i narodna, etno, folk i dens blaga. „Nisam muzički rasista.” – drag je citat Marka Miloševića, koji koristi svojih 25 godina iskustva u muzičkoj produkciji da tim pesmama na licu mesta nađe odgovarajući densflor puls. Nešto će vas iznenaditi, nešto nasmejati, nešto možda i rastužiti, ali svakako nećete ostati ravnodušni na ritmove Kluboslavije.

Ovaj događaj će otvoriti sezonu matine žurki u Parku skulptura Muzeja Jugoslavije, koje su već prepoznatljivo mesto okupljanja i dobre zabave u letnjim mesecima u Beogradu.

Vidimo se!

  • Dan: 29.06-29.06.2023.
  • Vreme: 17:00

Povodom 25 godina Muzeja Jugoslavije

Predistorija: Osnova za razumevanje Muzeja Jugoslavije

Na oblikovanje evropskog tipa muzeja uticale su brojne prakse i koncepti sakupljanja, čuvanja i upotrebe predmeta.

Muzejska laboratorija

Otvoreno istraživanje i preispitivanje jugoslovenskog nasleđa

Muzej Jugoslavije te poziva #OSTANIUMUZEYU