Lista programa

Veče YU fanka

Muzej Jugoslavije poziva vas na Veče YU fanka u petak 1. septembra od 19 časova. Započnite vikend uz zvuke koje će puštati di-džej David Blažević iliti dr Smeđi Šećer, jedan od vodećih istraživača yugo fank zvuka i predstavnik male ali aktivne zajednice ex-yu digera (istraživači i kolekcionari ploča iz vremena Jugoslavije).

 Program će početi razgovorom s Markom Zubakom, istraživačem koji se bavi jugoslovenskim fank nasleđem i zajednicom ex-yu digera, novih entuzijasta i arheologa kulture vinila, kakve postoje širom Evrope. Nakon ovog zanimljivog uvoda uslediće jedinstveni di-džej set dr Smeđeg Šećera, a ceo događaj pratiće berza ploča za sve ljubitelje i kolekcionare vinila koji će moći da učestvuju u kupovini, prodaji i razmeni ploča.

DJ Smeđi Šećer

DJ Smeđi Šećer

Krejt digeri, vinilni arheolozi, kopači ploča, opsesivni su sakupljači ploča i di-džejevi koji pretražuju buvljake i prodavnice polovnih ploča u potrazi za zaboravljenim, a vrednim komadima lokalne muzičke prošlosti. Filtrirajući stara vinilna izdanja, stvaraju unikatne setove i mikseve koji ispisuju nova poglavlja istorije jugoslovenske pop muzike menjajući pritom postojeće žanrovske kanone. U okviru ove zajednice Riječanin Dr Smeđi Šećer važi za jednog od najistaknutijih regionalnih aktera o čemu najbolje svedoči Jugoton fank kompilacija koja je u pripremi.

Više o Smeđem Šećeru: http://www.xxzmagazin.com/plastika-se-pretvara-u-znoj-i-endorfine

  • Dan: 01.09-01.09.2017.
  • Vreme: 19:00
  • Kapacitet: 2000

Povodom 25 godina Muzeja Jugoslavije

Predistorija: Osnova za razumevanje Muzeja Jugoslavije

Na oblikovanje evropskog tipa muzeja uticale su brojne prakse i koncepti sakupljanja, čuvanja i upotrebe predmeta.

Muzejska laboratorija

Otvoreno istraživanje i preispitivanje jugoslovenskog nasleđa

Muzej Jugoslavije te poziva #OSTANIUMUZEYU