Dvadeset šesta godišnja NEMO konferencija: Muzeji na drugačiji način! Unakrsni uticaj muzeja (15–18. novembar 2018), Valeta, Malta

Povežite se s muzejima širom Evrope na 26. godišnjoj NEMO konferenciji. Od 15. do 18. novembra 2018. godine, u Valeti na Malti, NEMO će okupiti profesionalce koji rade u muzejima i u kulturi kako bi istražili unakrsni uticaj muzeja.

Muzeji i njihove misije, odgovornosti i načini komunikacije sa zajednicama u stalnom su procesu transformacije, što je reakcija na društveni i ekonomski razvoj na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou. Poziv na dijalog i saradnju s različitim sektorima i otvaranje za nove mogućnosti pomaže muzejima da stvore nove vrednosti, ne samo za sebe, već i za druge sektore. Ključna uloga koju muzeji igraju u zdravom i kohezivnom društvu odražava se i u Evropskoj godini kulturnog nasleđa 2018. Izgradnja bolje budućnosti u Evropi oslanja se na angažovanost na našem kulturnom nasleđu. Prilike za uticaj koje muzeji imaju u tom nastojanju i sama Evropska godina kulturnog nasleđa 2018 biće centralne teme konferencije.

Pridružite nam se dok razmatramo ove teme i najbolje prakse zajedno s muzejskim ekspertima iz čitave Evrope.

Članovi NEMO organizacije dobiće 20% popusta na troškove konferencije!

Saznajte više o 26. godišnjoj NEMO konferenciji ovde: www.ne-mo.org/ac18

Предисторија: Основа за разумевање Музеја Југославије

На обликовање европског типа музеја утицале су бројне праксе и концепти сакупљања, чувања и употребе предмета.

Музејска лабораторија

Otvoreno istraživanje i preispitivanje jugoslovenskog nasleđa

Нова мапирања Европе

Мала породична историја