Za studente

Muzej Jugoslavije nudi praksu studentima osnovnih i postdiplomskih studija, kao i onima koji su nedavno diplomirali, a misle da svojim veštinama mogu doprineti radu Muzeja. Prakse su moguće u različitim sektorima Muzeja, od dokumentacije preko rada na izložbama do rada sa publikom.

Cilj ovog programa je da ponudi praktično muzejsko iskustvo svakom pojedincu zainteresovanom da nastavi svoju karijeru u oblasti kulture. Polaznici prakse imaju priliku da se angažuju u svakodnevnom muzejskom poslu, ali i na različitim aktuelnim projektima i na taj način steknu nova znanja i veštine, ali i da pokažu kreativnost i spremnost da razvijaju sopstvene ideje i projekte. Praksa u Muzeju Jugoslavije pruža svakom polazniku široko razumevanje internog funkcionisanja Muzeja, priliku da iskaže svoje potencijale, ali i priliku da produži angažman u Muzeju nakon prakse.

Svaki pojedinac dobija zaduženja na osnovu prethodnog obrazovanja, profesionalnih veština, interesovanja i ciljeva u daljoj karijeri. Preferencije za određeni profil praktikanta menjaju se u odnosu na potrebe Muzeja. Poziv je stalno otvoren a interesovanje možete izraziti slanjem mejla na [email protected].

Mira Luković

Praksa u Muzeju Jugoslavije donela mi je zanimljiva iskustva, dragocena profesionalna poznanstva, kao i znanja i veštine korisne, kako za rad u jednoj instituciji kulture, tako i za niz životnih situacija. Pomogla mi je da shvatim šta umem i šta sve tek treba da naučim.”

Sonja Glišić

„Volontiranje u Muzeju Jugoslavije pomoglo mi je da shvatim kako muzej nije ’relikvija prošlosti’, već polazna tačka mnogih ideja, katalizator raznih promena, relevantno mesto gde niko nije osuđen da bude puki posmatrač.”

Katarina Stojičić

„Praksa u Muzeju pomogla mi je u usavršavanju kao istoričara umetnosti, u širenju mogućnosti i ostvarivanju potencijala koje posedujem.”

Prijavi se za praksu

Ukoliko vidiš sebe u dinamičnom okruženju, želiš da postaneš deo tima Muzeja Jugoslavije i stekneš iskustvo radeći u jednoj od vodećih muzejskih institucija u zemlji, pošalji nam motivaciono pismo na [email protected]
(Pažnja, formular trenutno nije u funkciji)


Lorem ipsum doler sit amet.

Lorem ipsum doler sit amet.

Lorem ipsum doler sit amet.

Lorem ipsum doler sit amet.

Lorem ipsum doler sit amet.