Novo radno vreme Muzeja Jugoslavije

Muzej Jugoslavije će od 9. septembra raditi u izmenjenim terminima, od srede do nedelje od 10 do 18 časova, dok će muzejski kafe istim danima raditi do 21 čas.

Svi zainteresovani moći će da posete stalnu postavku, na kojoj su u toku kustoske intervencije povodom 75 godina od kraja rata, tematsku izložbu „Tanjug javlja: Rat je završen“ i izložbu „Figure sećanja“.

Svakog vikenda posetioci se mogu priključiti vođenim turama kroz kompleks Muzeja Jugoslavije. Uz plaćenu ulaznicu, posetiocima je dostupno besplatno stručno vođenje svake subote i nedelje od 11 časova na engleskom i od 12 sati na srpskom jeziku.

U muzejskom kompleksu istovremeno može da boravi do 100 osoba, a broj posetilaca u zatvorenim prostorima je ograničen na 15 u objektu Кuća cveća i na najviše dvoje u suvenirnici.

Prilikom posete obavezno je nošenje zaštitne maske i rukavica i održavanje fizičke distance, koja iziskuje razmak od minimum dva metra između dvoje posetilaca i boravak ne više od jedne osobe na četiri kvadratna metra.

Pri ulasku u kompleks Muzeja obavezna je dezinfekciju ruku alkoholom i beskontaktno merenje telesne temperature.

Povodom 25 godina Muzeja Jugoslavije

Predistorija: Osnova za razumevanje Muzeja Jugoslavije

Na oblikovanje evropskog tipa muzeja uticale su brojne prakse i koncepti sakupljanja, čuvanja i upotrebe predmeta.

Muzejska laboratorija

Otvoreno istraživanje i preispitivanje jugoslovenskog nasleđa

Muzej Jugoslavije te poziva #OSTANIUMUZEYU