Lista programa

DJ SAVO BOŽOVIĆ NA LETU U MUZEJU – Matine žurka u Parku skulptura

Leto u MuzeJU 2023. nastavlja se novom matine žurkom u Parku skulptura. Muzej Jugoslavije vas poziva da se pridružite sjajnom provodu u četvrtak, 27. jula od 17 časova, ovaj put uz DJ-a Savu Božovića.
Ulaz je slobodan.

DJ Savo Božović beogradskoj publici je poznat kao veliki ljubitelj kvalitetne soulful muzike, a pažnju je privukao svojim autentičnim žurkama na kojima može da se čuje svaki muzički žanr – od soula, fanka i repa, pa do ex-Yu disko bisera. Savo će vas ovog četvrtka sprovesti kroz muzičko eks-Ju krstarenje koje će upotpuniti ambijent Muzeja i našeg Parka skulptura.
Kao i na prethodnim matine žurkama, očekuje vas sjajno druženje i đuskanje.
Vidimo se!

Već šest godina uspešno se realizuje program Leto u MuzeYU sa idejom da se kroz različite događaje afirmiše Muzej Jugoslavije kao mesto za druženje i zabavu. Od pokretanja programa, održano je na desetine koncerata i nastupa umetnika među kojima su kustosi Muzeja prepoznali odjeke jugoslovenskog nasleđa. Takođe, baštineći tradiciju jugoslovenske omladinske kulture Muzej nastoji da podrži kako mlade umetnike tako i one koji su ostavili dubok trag na jugoslovenskoj sceni, ali i da svojim programima omogući predstavljanje regionalne scene beogradskoj publici.

  • Dan: 27.07-27.07.2023.
  • Vreme: 17:00

Povodom 25 godina Muzeja Jugoslavije

Predistorija: Osnova za razumevanje Muzeja Jugoslavije

Na oblikovanje evropskog tipa muzeja uticale su brojne prakse i koncepti sakupljanja, čuvanja i upotrebe predmeta.

Muzejska laboratorija

Otvoreno istraživanje i preispitivanje jugoslovenskog nasleđa

Muzej Jugoslavije te poziva #OSTANIUMUZEYU