Lista programa

KONCERT ELEKTRIČNOG ORGAZMA – OTVARANJE LETA U MUZEYU

Muzej Jugoslavije vas poziva da zajedno otvorimo ovogodišnji letnji program 22. juna u 19 časova spektakularnim nastupom benda Električni orgazam. Koncert će se održati na platou ispred Muzeja Jugoslavije, čime će zvanično započeti LETO U MUZEYU 2023. Ulaz je slobodan!

„Igra rokenrol cela Jugoslavija”, „Zlatni papagaj”, „Kapetan Esid”, „Da si tako jaka” i „Bejbe ti nisi tu” samo su neki od hitova jednog od najvećih novotalasnih bendova, a gde ima više smisla da se oni izvedu uživo nego na platou ispred Muzeja Jugoslavije.

Kroz decenije stvaralaštva Električni orgazam menjao je postave i muzičke stilove, ali je uvek ostajao dosledan svom specifičnom i originalnom rock ‘n’ roll izražaju. Od „Paket aranžmana” do danas, nizali su uspešne albume i zasluženo zauzeli mesto na vrhu lestvice najuticajnijih novotalasnih bendova na ovim prostorima. Kultni status i aktuelnost na savremenoj muzičkoj sceni čine Električni orgazam važnim segmentom jugoslovenskog nasleđa koji se mora muzealizovati, dok odlični nastupi obećavaju sjajan program koji će privući novu mladu publiku u Muzej.

Već šest godina uspešno se realizuje program Leto u MuzeYU sa idejom da kroz različite događaje afirmiše Muzej Jugoslavije kao mesto za druženje i zabavu. Od pokretanja programa, održano je na desetine koncerata bendova i nastupa drugih umetnika u kojima su kustosi Muzeja prepoznali odjeke jugoslovenskog nasleđa. Takođe, baštineći tradiciju jugoslovenske omladinske kulture, Muzej nastoji da podrži kako mlade  tako i bendove koij su ostavili dubok trag na jugoslovenskoj sceni, ali i da svojim programima omogući predstavljanje regionalne scene beogradskoj publici.

Dođite da zajedno pevamo iz sveg glasa pesme uz koje smo odrastali na vašem omiljenom mestu u gradu.

 

  • Dan: 22.06-22.06.2023.
  • Vreme: 19:00

Povodom 25 godina Muzeja Jugoslavije

Predistorija: Osnova za razumevanje Muzeja Jugoslavije

Na oblikovanje evropskog tipa muzeja uticale su brojne prakse i koncepti sakupljanja, čuvanja i upotrebe predmeta.

Muzejska laboratorija

Otvoreno istraživanje i preispitivanje jugoslovenskog nasleđa

Muzej Jugoslavije te poziva #OSTANIUMUZEYU