Lista programa

Leto u Muzeju: Dan mladosti

Muzej Jugoslavije poziva vas da proslavimo zajedno Dan mladosti i time zvanično otpočnemo uzbudljiv program koji nas očekuje ovog leta. Program će otvoriti VIS Limunada spektakularnim nastupom s velikim brojem gostujućih izvođača, praćenim modnom revijom letnjih kolekcija mladih lokalnih dizajnera. Program će se održati 25. maja na platou ispred Muzeja Jugoslavije s početkom u 20 časova; ulaz je slobodan.

VIS Limunada je beogradski muzički sastav čiji je rad inspirisan različitim aspektima jugoslovenskog kulturnog nasleđa. Svojim nastupom u okviru Leta u Muzeju publici će dočarati atmosferu velikih festivala iz vremena šlagera i rokenrola, filmske i modne industrije u nastajanju i kosmopolitskog života opisanog legendarnim filmom Ljubomira Radičevića Ljubav i moda. Muziku će pratiti gudački kvartet Intermezzo i duvačka sekcija beogradskog alternativnog sastava Bullet for the Badman, uz koreografsku podršku baletskog ansambla plesnog studia Pirouette i dece korisnika usluga Centra za integraciju mladih iz Beograda, kao i video projekcije koje potpisuje KUD Sestre. Poseban deo programa čini modna revija u okviru koje će se publici prvi put predstaviti i kolekcija kupaćih kostima i rekreativne odeće, Limunada sport, autorki Tijane Milutinović, Lidije Andrić, Mine Davidović, Ivane Jovanović (Studio Greška), Dušanke Savić (Riverra Swim and Sports) i Elene Dušej (Rein).

Muzej Jugoslavije, u partnerstvu sa opštinom Savski Venac, pokrenuo je projekat pod nazivom Leto u Muzeju sa idejom da afirmiše Muzej kao mesto za druženje i zabavu. Glavni cilj projekta je da oživi plato ispred Muzeja i dopuni letnju ponudu Beograda, i samim tim da privuče konkretnu ciljnu grupu na muzejske programe. Na ovaj način animiraće se publika koja u najmanjoj meri posećuje Muzej, to jest mlada lokalna publika.

Program Leta u Muzeju 2018. godine:

          25. maj: Leto u Muzeju: Dan mladosti – Nastup grupe VIS LIMUNADA i modna revija

          15. jun – 16. jun: Književni festival Krokodil

          28. jul: Nastup benda Nežni Dalibor

          25. avgust: Veče YU vinila sa osvrtom na fank scenu u Jugoslaviji – David Blažević aka dr Smeđi šećer i di-džej trio Tetkine radosti

  • Dan: 25.05-25.05.2018.
  • Vreme: 20:00
  • Kapacitet: 2000

Povodom 25 godina Muzeja Jugoslavije

Predistorija: Osnova za razumevanje Muzeja Jugoslavije

Na oblikovanje evropskog tipa muzeja uticale su brojne prakse i koncepti sakupljanja, čuvanja i upotrebe predmeta.

Muzejska laboratorija

Otvoreno istraživanje i preispitivanje jugoslovenskog nasleđa

Muzej Jugoslavije te poziva #OSTANIUMUZEYU