Lista programa

Leto u muzeju se nastavlja

Muzej Jugoslavije poziva vas na koncert grupe Nežni Dalibor kojim se nastavlja program u okviru Leta u muzeju. Koncert će se održati 28. jula na stepeništu ispred Muzeja Jugoslavije s početkom u 20 časova; ulaz je slobodan. 

Nežni Dalibor, rok-bend iz Beograda, pripada novijoj generaciji domaćih bendova koji su široj javnosti postali poznati krajem prošle decenije, i čiji se rad vezuje za kultnu zgradu BIGZ-a. Svoj zvuk bend zasniva na svemu što smatraju vitalnim u rock’n’roll-u, od psihodelije ’60-ih godina do savremene nezavisne scene. Održali su veliki broj koncerata širom regiona uključujući sve značajnije festivale kao što su Exit, Terraneo, Taxirat, Bedem… ali i dalje u Evropi, od čega se izdvajaju nastupi na festivalu Glimps u Belgiji i festivalu Waves u Beču. Poslednji album doživeo je veliki uspeh sa hitovima U slojevima, Vikendi i Prvomajska.

Muzej Jugoslavije, u partnerstvu sa opštinom Savski Venac, pokrenuo je projekat pod nazivom Leto u Muzeju sa idejom da afirmiše Muzej kao mesto za druženje i zabavu. Glavni cilj projekta je da oživi plato ispred Muzeja i dopuni letnju ponudu Beograda, i samim tim da privuče konkretnu ciljnu grupu na muzejske programe. Na ovaj način animiraće se publika koja u najmanjoj meri posećuje Muzej, to jest mlada lokalna publika.

Program Leta u Muzeju 2018. godine:

          25. maj: Leto u Muzeju: Dan mladosti – Nastup grupe VIS LIMUNADA i modna revija

          15. jun – 16. jun: Književni festival Krokodil

          28. jul: Nastup benda Nežni Dalibor

          25. avgust: Veče YU vinila sa osvrtom na fank scenu u Jugoslaviji – David Blažević aka dr Smeđi šećer i di-džej trio Tetkine radosti

  • Dan: 28.07-28.07.2018.
  • Vreme: 20:00
  • Kapacitet: 2000

Povodom 25 godina Muzeja Jugoslavije

Predistorija: Osnova za razumevanje Muzeja Jugoslavije

Na oblikovanje evropskog tipa muzeja uticale su brojne prakse i koncepti sakupljanja, čuvanja i upotrebe predmeta.

Muzejska laboratorija

Otvoreno istraživanje i preispitivanje jugoslovenskog nasleđa

Muzej Jugoslavije te poziva #OSTANIUMUZEYU