Lista programa

Leto u Muzeju: Veče YU vinila

Muzej Jugoslavije poziva vas na Veče YU vinila, kojim se završava ovogodišnji program Leto u Muzeju. Program će se održati u subotu 24. avgusta od 19 časova na muzejskom platou, a ulaz je slobodan. Veče YU vinila biće velika groovy žurka na kojoj će vinile vrteti beogradski di-džej Miloš Radoš, aka Dj F.U.N.K.cioner, zajedno sa zvedama iz regiona, sastavom Tetkine radosti, koji nam dolaze iz Slovenije.

 Miloš Radoš, aka Dj F.U.N.K.cioner, je beogradski kolekcionar crnog zvuka i organskog gruva u agregatnom stanju vinila. Počeo je da „vrti” muziku po gradu kako bi se fanki brejkovi i gruvovi češće čuli iz zvučnika. Kao strastveni digger dragulja iz ex YU funk/soul/jazz opusa za Veče YU vinila pripremiće poseban izbor koji se bazira na jugoslovenskom zvuku.

 Dj Woo D i Dj Borja Borka iz sastava Tetkine radosti su opsesivni sakupljači ploča i di-džejevi koji pretražuju buvljake i second-hand prodavnice ploča u potrazi za zaboravljenim, a vrednim komadima lokalne muzičke prošlosti. Filtrirajući stara vinilna izdanja, stvaraju unikatne setove i mikseve koji ispisuju nova poglavlja istorije jugoslovenske pop muzike menjajući pritom postojeće žanrovske kanone.

Za sve ljubitelje i kolekcionare vinila Paralel – Beogradski Festival Subkulture pripremio je berzu ploča kako bi posetioci mogli da razgledaju i pazare zaboravljene jugoslovenske vinile. Za spektakularni ambijent pobrinuće se multimedijalni umetnik Incredible Bob, a za osveženje ekipa iz Zaokreta, Kabinet Brewery i Kafe 16 koji će praviti LimuNADU za Svratište. Ovo će biti prilika da publika nabavi i novi broj časopisa Liceulice.

  • Dan: 24.08-24.08.2019.
  • Vreme: 19:00

Predistorija: Osnova za razumevanje Muzeja Jugoslavije

Na oblikovanje evropskog tipa muzeja uticale su brojne prakse i koncepti sakupljanja, čuvanja i upotrebe predmeta.

Mala porodična istorija

Muzejska laboratorija

Druga faza rada na stalnoj postavci

Muzej Jugoslavije te poziva #OSTANIUMUZEYU