Lista programa

Matine žurka: Zatvaranje sezone

Ovog četvrtka zatvaramo sezonu ludom žurkom u Parku skulptura. Publiku će prvo zagrejati Željko Karleta, poznatiji kao DJ Major Gagarin, a od 19 časova nastupa grupa Fish in Oil sa posebnim repertoarom jugoslovenskih revolucionarnih pesama.
Fish in Oil grupa izvodi originalnu instrumentalnu muziku, obojenu sa malo bluza, roka, surfa, folka, džeza… Ovaj poznati beogradski sastav čine članovi iz raznih bivših republika Jugoslavije, a na muziku koju sviraju članovi Fish in Oil duboko je uticalo odrastanje u Jugoslaviji.
FNR-Y?, Proleterska solidarnost, Veljko, Industrijska revolucija, Trst je naš, Princ i Princip, Čika Jovino kolo, samo su neke od numera koje ćete čuti na poslednjem matineu u Muzeju Jugoslavije za ovu sezonu. DJ podrška će biti legendarni Major Gagarin a.k.a. Željko Kerleta (Pula, Zagreb, London, Beograd).
Park skulptura Muzeja Jugoslavije idealno je mesto za odmor, uživanje i druženje daleko od gradske vreve. Nakon obilaska aktuelnih izložbi sedite sa nama na travu da ispratimo leto uz dobru muziku i sjajnu ekipu.

  • Dan: 08.10-08.10.2020.
  • Vreme: 17:00

Predistorija: Osnova za razumevanje Muzeja Jugoslavije

Na oblikovanje evropskog tipa muzeja uticale su brojne prakse i koncepti sakupljanja, čuvanja i upotrebe predmeta.

Mala porodična istorija

Muzejska laboratorija

Druga faza rada na stalnoj postavci

Muzej Jugoslavije te poziva #OSTANIUMUZEYU