Lista programa

LETO U MUZEJU SE NASTAVLJA –PIKNIK U MUZEJU JUGOSLAVIJE

Muzej Jugoslavije poziva vas na Piknik, celodnevno druženje u muzejskom parku i kafeu, kojim se nastavlja program Leta u Muzeju. Program će se održati u nedelju 16. juna od 12 do 20 časova; ulaz je slobodan.

Udruženje Kišobran, zajedno sa kafeom Zaokret, pivarom Kabinet Brewery i restoranom Burger House, uspešno organizuje manifestaciju Piknik na različitim lokacijama u Beogradu kako bi promovisala kulturu odlaska u prirodu, podižući svest o važnosti zaštite životne sredine i zdravog života. Ovog puta za lokaciju su izabrani park Muzeja Jugoslavije, koji povezuje sve objekte u okviru muzejskog kompleksa, kao i bašta novog muzejskog kafea, K25.

Program manifestacije koncipiran je tako da pruži svim posetiocima iskustvo izleta u prirodi uz sjajan muzički program, brižljivo odabran kako bi predstavio mlade umetnike lokalne, alternativne scene, i to di-džejeve: Do the Math, Feloneezy i Stevie Whisper ali i džez pop bend Rogi. Pored rekvizita i programa, koji će obezbediti organizatori, pozivamo sve posetioce da donesu svoje pakete za piknik: ćebiće, jastuke, lopte, frizbije, omiljene grickalice i dobro raspoloženje. Tokom čitavog trajanja programa izložbeni prostori Muzeja Jugoslavije biće otvoreni i dostupni svim posetiocima.

 

Muzej Jugoslavije, u partnerstvu sa opštinom Savski Venac, pokrenuo je projekat pod nazivom Leto u Muzeju sa idejom da afirmiše Muzej kao mesto za druženje i zabavu.

Program Leta u Muzeju 2019. godine:

25.05. TRESE.LUPA.UDARA u 20 časova na platou ispred Muzeja Jugoslavije

16.06. YUGO PIKNIK u parku skulptura Muzeja Jugoslavije od 12 do 20 časova

13.07. MOUSSAKA BEND u 20 časova na platou ispred Muzeja Jugoslavije

24.08. VEČE YU VINILA u 19 časova na platou ispred Muzeja Jugoslavije

  • Dan: 16.06-16.06.2019.
  • Vreme: 12:00

Povodom 25 godina Muzeja Jugoslavije

Predistorija: Osnova za razumevanje Muzeja Jugoslavije

Na oblikovanje evropskog tipa muzeja uticale su brojne prakse i koncepti sakupljanja, čuvanja i upotrebe predmeta.

Muzejska laboratorija

Otvoreno istraživanje i preispitivanje jugoslovenskog nasleđa

Muzej Jugoslavije te poziva #OSTANIUMUZEYU