05.02.2021

Nagrada za sajt Muzeja Jugoslavije

Muzej Jugoslavije osvojio je priznanje u okviru godišnjeg izbora PC Press-a „Top 50 – najbolje online stvari u 2020”, za najbolji sajt u kategoriji Obrazovanje i kultura. Nagradu su primili Neda Knežević, direktorka Muzeja i Dušan Jevtić, rukovodilac poslova informacionih sistema i tehnologija.

Magazin PC Press već 24 godine pravi izbor Top 50 najzapaženijih sajtova, aplikacija i naloga na društvenim mrežama u Srbiji, koje nagrađuje imajući u vidu kvalitet njihovog sadržaja, dizajn, njihovu funkcionalnost i ažurnost. Ove godine Muzej Jugoslavije našao se među pobednicima i to zbog svog „iznenađujuće moderno koncipiranog sajta”, koji dostojno čuva jugoslovensko kulturno nasleđe, kako su, između ostalog, istakli organizatori u obrazloženju nagrade.

„Zadovoljstvo mi je što, u ime tima Muzeja Jugoslavije, primam ovo značajno priznanje. Zahvaljujem PC Press-u što je prepoznao trud Muzeja Jugoslavije da svoj bogati fond i brojne edukativne programe na aktuelan i relevantan način predstavi u onlajn okruženju. Zahvaljujem svom timu na naporima koje ulaže da sajt Muzeja bude u rangu sa onima vodećih evropskih muzeja”, izjavila je u obraćanju prilikom dodele nagrade direktorka Muzeja, Neda Knežević.

Ove godine nagrade su dodeljene u kategorijama Vesti i mediji, eCommerce, Poslovni i društveni servisi, Obrazovanje i kultura, Dom i zabava, Sport i turizam, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube i Mobilne aplikacije, a dodeljeno je i nekoliko specijalnih nagrada, kao i nagrada publike.

Više informacija o ostalim dobtnicima, možete pogledati na linku:

http://pc.pcpress.rs/tekst.php?id=16735.

Povodom 25 godina Muzeja Jugoslavije

Predistorija: Osnova za razumevanje Muzeja Jugoslavije

Na oblikovanje evropskog tipa muzeja uticale su brojne prakse i koncepti sakupljanja, čuvanja i upotrebe predmeta.

Muzejska laboratorija

Otvoreno istraživanje i preispitivanje jugoslovenskog nasleđa

Muzej Jugoslavije te poziva #OSTANIUMUZEYU